Waarom huilende meisjes niet schattig zijn

Nu sunt comentarii 35 Vizualizări0


Meisjes van gevaarlijke en moeilijke activiteiten zetten, maken we angst een integraal onderdeel van hun levenspad. Misschien is dit de reden voor de onzekerheid die al voorkomt dat volwassen vrouwen hun eigen zijn, ”zegt Carolina Paul-A-schrijver, een voormalige vrouwelijke redding en brandweerman.

Ik was een van de eerste vrouwen van de brandweer van San Francisco. Al meer dan tien jaar werkte ik hard in een zeer moeilijk gebied, waar veel vervallen woningen zijn, die brandt als een fakkel, waar Mexicaanse bendes met een machete en 22-kaliber pistolen live. Ik haalde gezwollen lichamen uit de baaien, voerde de reanimatie van de baby uit en kroop talloze rokerige gangen gekocht.

Ik verwachtte dat iedereen geïnteresseerd zou zijn of het moeilijk was voor een vrouw om zo’n werk te doen-hoewel er een voormalige atleetgroei van 70 kilogram was van 173 cm. Wat ik niet had verwacht, is de vraag of ik bang ben.

Het was vreemd – en beledigend – om mensen te ontmoeten die twijfelen aan mijn moed. Ik heb mijn mannelijke collega’s hier nog nooit naar horen vragen. Blijkbaar lijkt de meerderheid heel normaal, dat een vrouw angst moet en kan ervaren.

De accumulatie van deze angst begint in de kindertijd. Veel studies tonen aan dat het zelfbeeld van meisjes afhangt van of ze in de kindertijd sporten of hoeveel tijd ze op straat hebben doorgebracht. En vanaf de vroege kinderjaren voorkomen veel meisjes maatregelen die verband houden met het risico.

Er is bijvoorbeeld een onderzoek naar een element van speeltuinen als een vuurpaal, volgens welke ze vanaf een kleine hoogte op de grond glijden. Het gedrag van ouders is in dit geval vooral belangrijk: ze waarschuwen dochters voor het gevaar van “vuurpool” veel ijveriger dan zonen. Tegelijkertijd richten beide ouders gewillig hun zonen naar angsten – met “instructies” hoe te slagen.

Onlangs heeft een vriend me toegegeven dat ze zich meer zorgen maakte over haar dochter dan voor haar zoon: ‘Ze is zo ongemakkelijk!»Ik vroeg me af of het mogelijk is om zo’n kind te leren omgaan met problemen. Een vriend was het ermee eens dat er een kans was, maar de strijd tussen het moederinstinct en de reden werd duidelijk op haar gezicht gelezen. En de geest verloor. Ik was ook een onhandig kind.

Ik was ook verlegen en bang voor veel dingen: oudere kinderen, monsters die op de loer liggen onder het bed. Maar ik was ook waanzinnig gepassioneerd over National Geographic, Sir Lancelot en Knights of the Round Table, die door de bossen zwierven, eed van moed en eer gaf. Geen van deze symbolen sprak over angst. Ze spraken over de moed, de kennis van de nieuwe en opwindende acties.

Bovendien reed ik op een fiets langs een steile landweg en stortte ik eens in een auto. Ik reed naar beneden in de winter van de ijsschuif en stortte ooit in een boom neer. Ik weet niet meer dat mijn ouders zich hier zorgen over maken. Ze leken te begrijpen dat dergelijke mislukkingen deel uitmaakten van de kindertijd. Ik was overlapt verschillende naden, en ik ging opnieuw op een fiets rijden en op een slee. Woge uitvoering betekende dat ik het opnieuw zou moeten proberen. Met elke overwinning op angst en fysieke moeilijkheden, kreeg ik zelfvertrouwen.

Ik heb onlangs mijn moeder gevraagd waarom ze nooit probeerde me te stoppen. Ze zei dat haar moeder een nerveuze vrouw was die zich erg zorgen maakte elke keer dat er iets viel of neerstortte. “Het maakte mijn jeugd erg saai, dus ik wilde dat je alles kreeg wat het kind zou moeten krijgen,” antwoordde ze.

Niemand zegt dat meisjes roekeloos moeten zijn. Maar het is erg belangrijk om het hoofd te bieden aan de risico’s voor de ontwikkeling van een kind

Mijn moeder is nogal een uitzondering. Volgens een van de studies herinneren de ouders van kinderen die de medische interventie hebben verwond, hun dochters herinneren vier keer vaker voorzichtigheid dan zonen. Dit lijkt redelijk, maar de onderzoekers merkten op dat meisjes minder kans hebben dan jongens, proberen de neiging te hebben om complexe fysieke oefeningen uit te voeren die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Niemand zegt dat verwondingen goed zijn, of dat meisjes roekeloos moeten zijn. Maar het is erg belangrijk om het hoofd te bieden aan de risico’s voor de ontwikkeling van een kind. Gever Tally, de auteur van het boek “50 gevaarlijke dingen (die u uw kinderen moet toestaan)”, zegt: Wel, wanneer het kind zijn eigen zakmes heeft, wanneer hij weet hoe hij een vuur moet fokken, uien en pijlen moet maken, omdat Potentieel gevaarlijke activiteiten die worden uitgevoerd onder toezicht van ouders, leren kinderen verantwoordelijkheid en nauwkeurigheid. Hieruit volgt dat, waarschuwend de meisjes tegen deze gevaren, we ze helemaal niet beschermen – we doen het zodat ze opgroeien, helemaal niet voorbereid op het leven.

Wanneer het meisje zich realiseert dat de kans om haar knie te strippen een goede reden is om niet te proberen iets te doen, begint ze onbewust activiteiten buiten haar comfortzone te vermijden. Al snel worden veel

situaties te verschrikkelijk, terwijl ze in feite gewoon ongebruikelijk en ongebruikelijk zijn. Angst wordt een integraal onderdeel van haar levenspad. Tegen de tijd dat het meisje de adolescentie bereikt, is niemand verrast dat ze piept bij het zien van een insect.

Wanneer meisjes vrouwen worden, verandert deze angst in een onnodige zang naar anderen en waarschuwt in beslissingen -. Als gevolg hiervan worden we gedwongen om dit te laten weerstaan, waardoor we gedwongen worden om verder te gaan dan de rand van de comfortzone. Ik bewonder het feit dat de auteurs van boeken over zelfrealisatie voor vrouwen proberen te doen, maar ze kwamen hier te laat naar toe.

We moeten stoppen met angst toe te staan ​​om ons leven en het leven van onze dochters te beheersen, en in plaats daarvan in dezelfde omstandigheden plaatsen waarin we jongens opleiden – op een omgeving waar weerstand en moed worden gewaardeerd. We moeten meisjes aanmoedigen wanneer ze proberen vaardigheden te beheersen die op het eerste gezicht complex en gevaarlijk voor hen zijn. En dit is helemaal niet aanraakt als een 10-jarig meisje piept: ‘Ik ben bang!””

Toen ik als brandweerman werkte, was ik vaak bang. Mijn mannelijke collega’s waren ook bang. Maar angst is geen reden om iets op te geven. Ik duwde mijn angst naar waar hij en de plaats achter de muur van gevoelens, aandacht, vertrouwen en moed zaten. En ging toen met haar team het brandende gebouw binnen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.